У центрі Берліна через бомбу часів Другої світової евакуюють 10 тисяч осіб

У центрі Берліна через бомбу часів Другої світової евакуюють 10 тисяч осіб

Укрінформ
У центральному районі Берліна, поблизу головного залізничного вокзалу, почалася евакуація людей у зв'язку з операцією зі знешкодження бомби часів Другої світової війни.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Поліція планує евакуацію близько 10 тисяч місцевих жителів, ряд лікарень, включаючи Шаріте і клініку бундесверу, і міністерств, у тому числі економіки, і штаб-квартиру німецької розвідки.

Головною проблемою може стати транспортна, оскільки доведеться закрити на кілька годин головний вокзал столиці з 10 години ранку (не ходитимуть поїзди, електрички метро і автобуси у радіусі 800 м). Керівництво вокзалу визнає, що ще не стикалося з такою позаштатною ситуацією. Напередодні ЗМІ навіть говорили про транспортний колапс. 

Сама операція запланована на 11:30. Сапери стверджують, що бомба небезпеки не становить.

Читайте також: Знешкодження бомби в Берліні: на місто чекає транспортний колапс

Як раніше повідомляло агентство, при будівельних роботах на Хайдерштрассе в районі Мітте було виявлено 500-кілограмову бомбу. 

За оцінками, у берлінській землі знаходяться ще кілька сотень снарядів, що залишилися з війни. Всього за час Другої світової війни на місто впало понад 10 тис. бомб. Знешкодження їх відбувається регулярно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-