Знешкодження бомби в Берліні: на місто чекає транспортний колапс

Знешкодження бомби в Берліні: на місто чекає транспортний колапс

Укрінформ
Знешкодження бомби в п'ятницю загрожує транспортним колапсом центру Берліна.

Операція призначена на п'ятницю, інформує столична поліція у своєму Twitter.

«При будівельних роботах на Хайдерштрассе в районі Мітте була виявлена 500-кілограмова бомба. Вона знаходиться в безпечному стані і прямої загрози не представляє. Авіаційна бомба буде знешкоджена в п'ятницю», - повідомили поліцейські.

Вони також поінформували, що будуть евакуйовані будівлі, в тому числі деякі корпуси лікарні і клініки Шаріте бундесверу і ряд інших лікувальних закладів, в радіусі 800 м від місцезнаходження снаряду. Евакуація почнеться в 9 годин ранку.

Читайте також: У німецькому Падерборні знешкодили бомбу, евакуювали понад 26 тисяч осіб

Враховуючи те, що британська бомба часів Другої світової війни знаходиться в безпосередній близькості від центрального вокзалу Берліна, очікується справжній транспортний колапс. На час проведення операції буде зупинено рух багатьох видів транспорту, включаючи потяги ближнього і дальнього сполучення, метро, автобуси, у тому числі автобуси, що йдуть в аеропорт Тегель. У самому аеропорту будуть припинені злети і посадки безпосередньо на час, коли триватиме операція.

Читайте також: Під Херсоном знайшли 270-кілограмові снаряди часів Другої світової

Як раніше повідомляв Укрінформ, припускають, що в берлінській землі перебувають ще декілька сотень снарядів, що залишилися з війни. Всього за час Другої світової війни на місто впало більше понад 10 тис. бомб. Знешкодження їх відбуваються регулярно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-