У німецькому Падерборні знешкодили бомбу, евакуювали понад 26 тисяч осіб

У німецькому Падерборні знешкодили бомбу, евакуювали понад 26 тисяч осіб

Укрінформ
У німецькому місті Падерборн у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія у неділю, 8 квітня, пройшла операція зі знешкодження британської авіабомби часів Другої світової війни. Були евакуйовані понад 26 тисяч осіб.

Як повідомляє DW, це найбільша евакуація жителів міста за весь післявоєнний час. До проведення операції залучались понад 1000 співробітників пожежної служби, поліціїта інші фахівці.

На час розмінування у місті була оточена територія радіусом 1,5 кілометра - в тому числі дві лікарні, кілька будинків для старих, університет і частина історичного центру. Ще у двох лікарнях людям довелося переміститися на безпечну територію. При евакуації помер літній пацієнт однієї з лікарень, який страждав на тяжке захворювання. Поліція інформує про хід операції в своєму мікроблозі в Twitter.

Бомбу вагою в 1,8 тонни виявила півтора тижні тому в саду свого будинку сім'я, яка проживає в центрі Падерборна. Небезпечна знахідка, начинена 1,5 тонни вибухівки, знаходилась на глибині 80 см від поверхні землі.

Читайте також: В Одеській області знешкодили дві морські міни

Видання зазначає, що останнім часом в містах Німеччини все частіше знаходять снаряди часів Другої світової війни. Найбільша евакуація в історії післявоєнної Німеччини пройшла 3 вересня 2017 року у Франкфурті-на-Майні через британську авіабомбу, що не розірвалась, знайдену при проведенні будівельних робіт у студентському містечку Університету імені Гете. Свої будинки тимчасово залишили більше 60 тисяч жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-