Протести у Франції: до страйкарів долучилися працівники лікарень і пошти

Протести у Франції: до страйкарів долучилися працівники лікарень і пошти

Укрінформ
До страйкарів, серед яких залізничники і студенти, приєдналися працівники лікарень, пошти, держслужбовці, працівники енергетичної галузі. Число страйкарів зростає.

Акції проходять по всій країні, здебільшого у великих містах, за закликом профспілки "Загальна конфедерація праці" (ВКТ) і профспілкового об'єднання Solidaires, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони (страйкарі – ред.) виходять на вулиці, тому що не хочуть щось змінювати", - дав оцінку ситуації президент Франції Еммануель Макрон, спілкуючись із жителями містечка Сен-Дьє-де-Вож на сході країни кілька днів тому.

В інтерв’ю французьким ЗМІ минулого тижня глава держави неодноразово заявляв про те, що не має наміру відступати від проведення реформ, незважаючи на протести.

Читайте також: Страсбурзький університет скасував заняття через страйк

Учора в Парижі під час протестного маршу сталася сутичка маніфестантів з поліцією. Протестанти кидали в бік поліції пляшки з "коктейлем Молотова" та розбили кілька вітрин. Поліція застосувала до порушників правопорядку сльозогінний газ, марш було зупинено. За різними оцінками, в ньому брали участь близько 15 тисяч осіб.

У Страсбурзі продовжується страйк студентів, заняття в Страсбурзькому університеті досі не проходять, студентів пускають до університету лише для іспитів. Число протестувальників зростає. Вчора вони разом із залізничниками, держслужбовцями, юристами, психологами, пенсіонерами пройшли маршем, який нараховував до 4 тисяч учасників.

У Марселі на протестний марш вийшли близько 5 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-