Держдеп підтвердив підготовку нових санкцій проти Росії

Держдеп підтвердив підготовку нових санкцій проти Росії

Укрінформ
Нові санкції проти Росії зараз перебувають на розгляді в адміністрації США та опрацьовуються на міжвідомчому рівні.

Про це заявила у вівторок у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Додаткові санкції наразі перебувають на розгляді", - зазначила представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Трамп відклав запровадження нових санкцій проти Росії – WP

Вона уточнила, що йдеться про нові обмеження "проти росіян та проти російських установ", і це питання обговорюється в адміністрації "на міжвідомчому рівні". Натомість, станом на сьогодні, Держдеп не має офіційних анонсів з цього питання, зауважила Науерт, хоча, за її словами, "обговорення нових санкціях не припиняються".

Речниця Держдепу нагадала, що 6 квітня США запровадили нові санкції проти російських олігархів, у тому числі проти кількох російських компаній, які були причетні до постачання озброєння та матеріалів в Сирію, зокрема, компонентів для протиракетних систем С-400.

Читайте також: МВФ прогнозує падіння для економіки Росії

Науерт відмовилась коментувати висловлювання постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, яка заявила в неділю про готовність адміністрації запровадити вже в понеділок нові санкції проти Росії через її підтримку кривавого режиму Асада.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що санкції проти РФ будуть оголошені ближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-