МВФ прогнозує падіння для економіки Росії

МВФ прогнозує падіння для економіки Росії

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП Російської Федерації в 2018 році на рівні 1,7% зі спадом до 1,5% в 2019 році. При цьому експерти не враховують можливого впливу нових санкцій США на Росію.

Про це йшлося на прес-конференції у вівторок у Вашингтоні, під час презентації нового огляду МВФ "Перспективи світової економіки", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

В огляді, зокрема, зазначається, що зростання реального ВВП Росії в 2017 році становило 1,5% (зростання ВВП України цього ж року в МВФ оцінили у 2,5%). Тим часом, у Фонді спрогнозували підвищення російського ВВП в 2018 році до 1,7% та його падіння до 1,5% в 2019 році.

Як зауважив під час прес-конференції головний економіст, економічний радник МВФ Моріс Обстфельд, у Фонді ще не оцінювали можливого впливу від останніх санкцій США проти Росії.

Читайте також: МВФ покращив оцінки зростання ВВП України

"Я думаю, ще занадто рано оцінювати вплив санкцій (проти Росії – ред.) Ми, безумовно, бачили реакцію на ринках активів", - прокоментував ситуацію Обстфельд. Він також зазначив, що наслідки нових обмежень, скоріше за все, будуть відчутними, у тому числі серед близьких економічних партнерів Росії, "зокрема, країн СНД". Тим не менше, він ще раз наголосив, що поки зарано оцінювати можливий вплив.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня США ввели нові санкції проти цілого списку фізичних та юридичних осіб. Нові обмеження дестабілізували певною мірою ринок активів та курс національної валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-