Туреччина - про авіаудар по Сирії: військові злочини Асада не мають бути безкарні

Туреччина - про авіаудар по Сирії: військові злочини Асада не мають бути безкарні

Укрінформ
Анкара вітає авіаудари США, Великої Британії та Франції по сирійських об'єктах, які могли використовуватися для виробництва хімічної зброї. 

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, повідомляє Anadolu.

"Туреччина вітає операцію у Сирії, що стала відповіддю на хіматаку 7 квітня у місті Дума. Військова операція, здійснена вранці 14 квітня проти режиму Асада, стала проявом відповідальності людства", - йдеться у документі. 

У МЗС також підкреслили, що застосування зброї масового ураження проти мирного населення - це злочин проти людяності. 

"Список військових злочинів і злочинів проти людяності, здійснених режимом Башара Асада в період конфлікту, який триває вже більше семи років, загальновідомий. Міжнародне співтовариство розділяє єдину позицію з цього питання. Уся світова спільнота, особливо країни-члени Ради безпеки ООН, мають погоджувати спільні кроки у відповідь на застосування хімічної зброї. Туреччина вважає важливим, щоб подібного роду злочину не залишалися безкарними й здійснювалися заходи щодо притягнення до відповідальності сил, причетних до злочинів проти людяності", - зазначається у заяві відомства. 

Читайте також: НАТО підтримує авіаудар США й союзників по Сирії

У НАТО також підтримали здійснені цієї ночі авіаудари США, Великою Британією й Францією по об'єктах, які забезпечують застосування хімічної зброї у Сирії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-