Британія не хоче змінювати правлячий у Сирії режим - Мей

Британія не хоче змінювати правлячий у Сирії режим - Мей

Укрінформ
Нічний авіаудар ВПС Великої Британії по об’єктах інфраструктури хімічної зброї на території Сирії не має на меті зміни правлячого у країні режиму. 

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Не йдеться про втручання у громадянську війну або про зміну режиму. Йдеться про обмежений та точковий удар, який не веде до подальшого підвищення напруження у регіоні і який робить усе можливе, аби уникнути цивільних жертв», - сказала Мей. 

За її словами, спільні дії Франції, Великої Британії та США дозволять не лише стримати сирійський режим, а й «надішлють чіткий сигнал будь-кому, хто вважає, що може застосовувати хімічну зброю безкарно». «Швидкість наших дій важлива у співпраці із партнерами для зменшення подальших гуманітарних страждань й підтримання важливої безпеки наших операцій», - зауважила прем'єр-міністр. 

Читайте також: Світ не може допустити повторення хіматаки в Сирії - уряд Британії

Вона наголосила, що «ми не можемо дозволити, аби використання хімічної зброї стало нормою – чи то у Сирії, чи то на вулицях Об’єднаного королівства, чи то будь-де у світі». 

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія приєдналася до США та Франції і завдала авіаударів по військовій базі на території Сирії, де, ймовірно, зберігалася хімічна зброя. 

Фото: https://www.gov.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-