США не попереджали Росію про нанесення ударів по об'єктах у Сирії - Данфорд

США не попереджали Росію про нанесення ударів по об'єктах у Сирії - Данфорд

Укрінформ
Сполучені Штати, які разом із Францією і Великою Британією нанесли масовані ракетні удари по об'єктах військової хімічної інфраструктури в Сирії, не ставили до відома заздалегідь російське військове керівництво в цій країні.

Про це заявив під час спільної з міністром оборони прес-конференції в ніч на суботу голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не здійснювали жодної координації з Росією по цих ударах, ми також не попереджали їх (російську сторону – ред.)", - підкреслив американський генерал.

Читайте також: США нанесли удар по Сирії, залучивши кораблі й бомбардувальники – CNN

Він також повідомив, що Пентагон не ділився інформацією з росіянами щодо планування або координації цілей. Водночас, за його словами, були обрані такі об'єкти, на яких не залучені російські цілі.

За словами генерала, під час підготовки й проведення операції використовувався лише раніше встановлений канал для уникнення інцидентів у повітряному просторі. Як уточнив генерал Данфорд, російська сторона була поінформована, як зазвичай, про присутність США та їхніх союзників у повітряному просторі, однак, за його словами, цілі та наміри цих польотів не розкривалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-