США завдали удару по Сирії, залучивши кораблі й бомбардувальники – CNN

США завдали удару по Сирії, залучивши кораблі й бомбардувальники – CNN

Укрінформ
В операції, під час якої був завданий масований удар по об'єктах військової хімічної інфраструктури сирійського режиму Башара Асада, були задіяні, зокрема, бойові кораблі та стратегічні бомбардувальники.

Про це повідомив в ніч на суботу центральний американський телеканал CNN.

"У нанесенні удару (по об'єктах в Сирії – ред.) брали участь американські літаки, включаючи бомбардувальник В-1, а також бойові кораблі", - повідомив телеканал із посиланням на кілька офіційних представників оборонного відомства США.

При цьому уточнюється, що в операції був задіяний щонайменше один есмінець США в Червоному морі.

Як заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, це був "одноразовий удар", який містить у собі дуже потужний меседж для Асада. Він конкретизував, що ракети були націлені на об'єкти розробки й виробництва хімічної зброї режиму Асада. Серед них - науково-дослідний центр, розташований у районі Дамаска, де розроблявся й тестувався цей вид озброєнь. Другий об'єкт – сховище для зберігання хімічної зброї на захід від Хомса, яке "було основним місцем зосередження сирійських запасів газу "зарін", а також виробничого обладнання.

Читайте також: Трамп наказав завдати ударів по об'єктах, які виробляють хімічну зброю в Сирії

Третя ціль розташовувалась поруч зі складом поблизу Хомса і являла собою, як сховище для зберігання хімічної зброї, так і "важливий командний пункт".

У Пентагоні також підтвердили, що цього разу по цілях було спрямовано близько 120 ракет, що вдвічі більше, ніж під час удару з американських есмінців по авіабазі Шайрат минулого року.

Фото: Tech. Sgt. Richard Ebensberger/defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-