Волкер: Сурков має викласти все на папері і сказати, що готовий до зустрічі

Волкер: Сурков має викласти все на папері і сказати, що готовий до зустрічі

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань переговорного процесу по Україні Курт Волкер повідомив, що наразі не має домовленостей з російською стороною, зокрема, з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, щодо дати наступної зустрічі.

Про це він сказав у п'ятницю, під час спеціального брифінгу для іноземних журналістів у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що наша (остання) дискусія (з Сурковим – ред.), яка відбулася в січні, була конструктивною. Тоді мій російський колега пообіцяв викласти все на папері й повідомити нам, коли він буде готовий до наступної зустрічі. Цього поки що не сталося", - зауважив американський дипломат.

У цьому контексті він зазначив, що очікує від російської сторони відповіді на пропозиції США, озвучені та обговорені під час останньої зустрічі. "Ми сподіваємося, що Росія має бажання зробити це", - зазначив американський представник.

Читайте також: Спецслужби РФ готували ще одну "республіку" в Запорізькій області - ЗМІ

Волкер також висловив розуміння, що певна пауза в процесі переговорів могла виникнути через президентські вибори в Росії, а також триваючі зміни в російському уряді.

Коментуючи зміни в керівництві американського Державного департаменту, Волкер зауважив, що під час своєї роботи мав шанс "обговорити пару разів" українське питання з Майком Помпео, який зараз проходить процедуру затвердження в Сенаті на посаду держсекретаря.

Як повідомлялося, остання зустріч у форматі Волкер-Сурков відбулася 26 січня в Дубаї. Тоді сторони не прийшли до єдиної позиції щодо подальшого врегулювання ситуації, однак "домовились продовжувати діалог".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-