На кордоні сектору Газа й Ізраїлю поновилися сутички

На кордоні сектору Газа й Ізраїлю поновилися сутички

Укрінформ
Тисячі палестинців зібралися біля кордону сектору Газа, де поновилися зіткнення між протестуючими і збройними силами Ізраїлю, в результаті яких постраждало восьмеро осіб.

Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на міністерство охорони здоров'я в Газі.

"Щонайменше вісім палестинців були поранені", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько двох тисяч осіб зібралися в наметовому містечку на схід від міста Газа. Мешканці сектору Газа влаштували п'ять таких таборів на кордоні з Ізраїлем. Вони кидають каміння через прикордонну загорожу по ізраїльських військових.

Представник ізраїльської армії підтвердив, що війська Ізраїлю використовували бойові набої та методи розгону бунтів, включаючи сльозогінний газ у кількох місцях уздовж огорожі.

Водночас в ізраїльській армії спростували повідомлення низки ізраїльських ЗМІ про те, що кілька десятків палестинців намагалися прорватися через загородження на кордоні.

Читайте також: Ізраїль завдав авіаудару по сектору Газа

Як повідомлялося, наприкінці березня десятки тисяч палестинців вирішили влаштувати "Великий марш повернення", вимагаючи для біженців права повернення в Ізраїль.

30 березня палестинці зібралися біля ізраїльського кордону й почали кидати каміння й "коктейлі Молотова" у бік військових. Силовики спробували припинити безлади.

7 квітня повідомлялося, що внаслідок сутичок на кордоні сектору Газа й Ізраїлю загинув журналіст Ясер Муртаджа, 30-річний оператор агентства "Айн Медіа".

Фото: AFP / MOHAMMED ABED

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-