Держдеп попереджає співробітників про кібератаки на відомство - Politico

Держдеп попереджає співробітників про кібератаки на відомство - Politico

Укрінформ
Державний департамент США попередив своїх співробітників про спроби проведення кібератак на комп'ютерну мережу зовнішньополітичного відомства.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

"Персоналу рекомендується бути пильним щодо підозрілої діяльності, пов'язаної з поточними кібератаками, націленими на Держдепартамент", - йдеться у внутрішньому електронному листі, який надіслали працівникам.

Як зазначається, у березні більше двох тисяч співробітників відомства отримали електронні листи, СМС і текстові повідомлення в соцмережах, в яких містилися посилання на шкідливі програми та на сайти, що вимагали від них введення особистих даних, зокрема пов'язаних з дипломатичною діяльністю.

В Держдепі повідомили, що хакери використовували інформацію про конференції щодо політології, технологій та фондового ринку. Тоді відомство тимчасово відключило свою систему обміну незасекреченими електронними листами "для посилення безпеки".

Читайте також: За кібернападом на уряд ФРН стояла Росія - німецькі спецслужби

За даними видання, хакерам не вдалося отримати будь-яку персональну інформацію співробітників або секретні дані відомства.

Деякі ЗМІ повідомили, що хакери були пов'язані з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-