Директор ЦРУ заявив про загибель у Сирії

Директор ЦРУ заявив про загибель у Сирії "пари сотень росіян"

Укрінформ
Директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що в Сирії кілька тижнів тому загинули "кілька сотень" росіян.

Про це повідомляє "Медуза".

“Кілька тижнів тому росіяни зустріли гідного супротивника. Пара сотень росіян були вбиті", - сказав Помпео на слуханнях в Сенаті.

Помпео згадав це як приклад дій адміністрації США, спрямованих на стримування Росії, поряд з висилкою 60 дипломатів. Він відповідав на запитання про те, чи збирається Білий дім посилити антиросійські санкції.

Читайте також: Помпео у Сенаті: Обіцяю перезавантажити політику стримування Росії

Ймовірно, що Помпео мав на увазі бій в околицях Дейр-Ез-Зора в ніч на 8 лютого, в якому, за даними ЗМІ, могли загинути і постраждати десятки або сотні російських найманців. Офіційно США не визнавали, що серед загиблих є росіяни.

За наявними даними, бій у Дейр-Ез-Зорі спровокувала спроба проурядового підрозділу захопити штаб курдських формувань або контрольований курдами нафтозавод. Американські військові, які підтримують курдів, завдали по нападниках авіаудар, в результаті якого загинули і були поранені кілька сотень людей.

Офіційних даних про загиблих і постраждалих немає. У ЗМІ з'являлася інформація, що серед загиблих є десятки і сотні росіян; при цьому журналістам вдалося з'ясувати імена лише кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-