ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля

ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля

Звіт
Укрінформ
Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила висновки Великої Британії щодо речовини, якою отруїли екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в англійському Солсбері 4 березня.

Про це повідомляє The Guardian.

"Результати аналізів зібраних командою ОЗХЗ біологічних зразків та зразків навколишнього середовища, які були перевірені обраними ОЗХЗ лабораторіями, підтверджують висновки Великої Британії щодо хімічної речовини токсичної дії, яка використовувалася у Солсбері і від якої серйозно постраждало троє людей", - йдеться у звіті організації.

При цьому у звіті не згадується назва речовини.

Як повідомлялося, 4 березня в британському місті Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, швидше за все, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою іще у СРСР.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Організація із заборони хімзброї завершила розслідування

10 квітня Юлію Скрипаль, яка прийшла до тями, виписали з лікарні. За даними видання The Sun, її перевезли зі шпиталю у Солсбері до лікарні на військовій базі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-