Якщо Росія не причетна до хіматаки в Сирії, їй нема чого боятися - МЗС Австралії

Якщо Росія не причетна до хіматаки в Сирії, їй нема чого боятися - МЗС Австралії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп попередила російського посла в Канберрі, що Російська Федерація не повинна блокувати розслідування щодо використання Сирією хімічної зброї.

Про це повідомляє news.com.

“Ми поінформували російського посла в Канберрі вчора про те, що очікуємо, що Росія виконає свої обов'язки постійного члена Ради Безпеки ООН та не захищатиме сирійський режим від розслідування щодо застосування ним хімічної зброї, якою убито багато цивільних осіб”, - сказала міністр.

За її словами, таке попередження російському уряду було повідомлено після того, як Росія в середу застосувала право вето в Раді Безпеки ООН.

“Ми закликаємо Росію не стояти на шляху розслідування використання хімічної зброї в Сирії”, - наголосила Бішоп.

Позицію австралійського уряду підтримали і опозиційні сили.

Читайте також: Австралія підтримає можливий військовий удар США по Сирії - глава МЗС

“Якщо Росія та інші сторони, зокрема сирійський режим, вважають, що вони не причетні до цього нападу, то вони і не повинні боятися незалежного розслідування, якого прагне Організація Об'єднаних Націй”, - заявила тіньовий міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня щонайменше 70 людей загинули унаслідок імовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. У причетності до нападу підозрюють Росію. Уряд Сирії і Росія, зі свого боку, заперечують застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-