Росія знову підриває здатність Радбезу ООН дбати про мир - МЗС Польщі

Росія знову підриває здатність Радбезу ООН дбати про мир - МЗС Польщі

Укрінформ
Росія у черговий раз блокує здатність Ради безпеки ООН піклуватися про мир у світі.

На цьому наголосило у Тwitter представництво Польщі при Радбезі ООН. 

“Росія знову підірвала здатність Ради виконувати основні зобов'язання в рамках своїх повноважень для підтримання миру”, - йдеться в повідомленні представництва РП.

В іншому повідомленні польське представництво підкреслило, що у зв’язку з вето Росії Радбезу ООН знову не вдалося створити незалежний механізм з розслідування щодо застосування хімічної зброї у Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, Російська делегація в РБ ООН скористалася своїм правом вето як постійний член Ради для того, щоб заблокувати американський проект резолюції, який передбачав створення незалежного механізму розслідування хімічних атак у Сирії

Проект резолюції S/2018/321 був внесений Сполученими Штатами. Його співавторами виступили Канада, Франція, Нідерланди, Перу, Польща, Велика Британія, Швеція й Туреччина. Крім Росії, проти американського проекту висловилася делегація Болівії, яка традиційно підтримує російську позицію. Представник Китаю утримався.

Читайте також: США розгортають нову ударну групу з авіаносцем "Гарі Трумен"

7 квітня було заявлено про підозру на хімічну атаку в сирійському місті Дума, що в Східній Гуті. В результаті атаки загинули щонайменше 70 осіб і ще понад тисячу постраждали.

Сирійський уряд та його союзник Росія заперечили причетність до будь-якої подібної атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-