Гейлі про хіматаку в Сирії: США відреагують в будь-якому випадку

Гейлі про хіматаку в Сирії: США відреагують в будь-якому випадку

Укрінформ
Сполучені Штати закликали міжнародне співтовариство в ООН застосувати конкретних заходів для попередження нових хімічних атак у Сирії та заявили, що в будь-якому разі відреагують на ситуацію в місті Дума.

З відповідною заявою виступила в понеділок під час екстреного засідання РБ ООН постійний представник США при Організації Ніккі Гейлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Історія пам'ятатиме той момент, коли Рада Безпеки або виконує свої обов'язки, або демонструє абсолютну нездатність захистити сирійський народ. Але в будь-якому випадку, США відреагують", - заявила американський дипломат.

Читайте також: Росія в ООН звинуватила Захід у змові проти себе

Коментуючи хімічну атаку в Думі, вона підкреслила, що режим Асада зробив усе для того, щоб люди, які перебувають в опозиції до нього, постраждали якомога більше.

"Ми хотіли би, щоб люди, які голодують, які є хворими та постраждалими, отримали допомогу. Ми вимагаємо відновити професійний та неупереджений механізм, який розслідував би хімічні атаки в Сирії, в тому числі напад у вихідні", - заявила Гейлі.

Читайте також: Штати не виключають удару по військах Асада через імовірну хімічну атаку

Вона висловила сподівання, що інші члени Ради Безпеки приєднаються до цієї ініціативи. Це, за її словами, "мінімум" того, що можна зробити для попередження нападу. Водночас, як наголосила представник США, "обструкціонізм Росії не має тримати нас у заручниках, коли трапляються такого роду напади".

"Сполучені Штати переповнені рішучістю зробити так, щоби монстр, який застосував хімічну зброю проти сирійських дітей, поніс покарання", - заявила постійний представник США при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-