Німецька поліція не виключає нових атак після події в Мюнстері

Німецька поліція не виключає нових атак після події в Мюнстері

Укрінформ
У Німеччині ситуація з безпекою залишається дуже напруженою, тому не можна виключати нових атак.

Про це заявив глава МВС Німеччини Хорст Зеєхофер у контексті події в Мюнстері, де вантажівка врізалася у відвідувачів ресторану, повідомляє DW.

"Ситуація з безпекою у ФРН досі дуже напружена. Це означає, що нові напади можуть статися в будь-який момент", - заявив Зеєхофер у понеділок, 9 квітня, перед зустріччю керівництва очолюваної ним партії "Християнсько-соціальний союз" у Мюнхені.

Як відомо, в центрі Мюнстера вдень 7 квітня вантажівка-фургон врізалася в групу людей, які сиділи за столиками перед рестораном. Постраждали в цілому близько 20 осіб, загинули троє - 51-річна жінка, 65-річний чоловік і сам нападник. Життя трьох людей знаходиться під загрозою, повідомила представник поліції Мюнстера.

За її словами, мотиви 48-річного німця, який вчинив злочин, досі не з'ясовані. Однак є свідчення того, що він керувався особистими мотивами, - наприклад, відправлені ним електронні листи з "неявними натяками на суїцидальні думки". Водночас відсутні будь-які ознаки того, що зловмисник хотів заподіяти шкоду іншим людям, продовжила представник поліції.

Читайте також: Наїзд у Мюнстері: поліція не вбачає ісламістського підґрунтя

Напередодні стало відомо, що нападник раніше потрапляв у поле зору поліції у зв'язку з дрібними правопорушеннями. Так, в 2015 і 2016 року в Мюнстері і Арнсберзі були заведені три справи - у зв'язку з погрозами, пошкодженням майна, втечею з місця ДТП і шахрайством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-