Наїзд у Мюнстері: поліція не вбачає ісламістського підґрунтя

Наїзд у Мюнстері: поліція не вбачає ісламістського підґрунтя

Укрінформ
За кермом мікроавтобуса, що наїхав на людей у німецькому Мюнстері, перебував громадянин ФРН, який не мав нічого спільного з ісламістами, кажуть у МВС. За даними ЗМІ, у водія були психічні розлади.

Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль заявив у суботу, 7 лютого, що за кермом вантажного мікроавтобуса, який скоїв наїзд на людей у центральній частині міста Мюнстера, перебував громадянин Німеччини. Міністр наголосив, що на даний момент "ніщо не вказує на будь-яке ісламістське підґрунтя" наїзду на людей, передає DW, посилаючись на інформагенцію AFP.

Ройль також скоригував дані щодо загиблих унаслідок інциденту. За його словами, загиблих троє: двоє людей загинули в результаті наїзду, а водій застрелився всередині мікроавтобуса безпосередньо після скоєного нападу. Раніше повідомлялося, що внаслідок наїзду загинули три людини, а також водій мікроавтобуса. Ще близько 20 осіб дістали травми різних ступенів тяжкості, наголошували в поліції. Також раніше речниця поліції повідомляла, що шестеро травмованих перебувають у критичному стані.

Читайте також: Фургон в натовп у Мюнстері направив німець з розладом психіки

У поліції також повідомляли, що перевіряють інформацію про двох чоловіків, які нібито вистрибнули з мікроавтобуса перед наїздом.

Про відсутність терористичного підґрунтя повідомляли й видання Sueddeutsche Zeitung, а також телеканали WDR та NDR. За їхніми даними, водій вантажного мікроавтобуса - громадянин Німеччини 1969 року, який мав психічні розлади. У його помешканні провели обшук.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-