Домашні тварини Скрипалів загинули в опечатаному будинку

Домашні тварини Скрипалів загинули в опечатаному будинку

Укрінформ
У будинку колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері, який британська поліція опечатала після замаху, загинули дві морські свинки.

Про це повідомляє "Медуза" із посиланням на The Daily Mirror.

За інформацією представників міністерства охорони навколишнього середовища, продовольства і розвитку сільських регіонів Британії, морські свинки померли від зневоднення.

Чорний персидський кіт Скрипаля - на ім'я Неш Ван Дрейк - був знайдений живим, але знаходився в стані сильного стресу. Його відвезли у військову лабораторію в Портон-Даун, щоб провести аналізи на сліди нервово-паралітичної речовини "Новічок", якою, як вважають, отруїли Сергія Скрипаля і його дочку Юлію. Однак, повідомили представники природоохоронного відомства, тварина так страждала, що його вирішили приспати.

Читайте також: Британська розвідка назвала місцем виробництва "Новічка" Саратовську область - ЗМІ

Будинок Скрипаля, нагадали в природоохоронному відомстві, був опечатаний поліцією в рамках розслідування справи про отруєння полковника ГРУ і його дочки, і у ветеринарів довгий час не було доступу до будівлі.

Останки кота і морських свинок були кремовані через побоювання, що вони могли бути отруєні "Новічком".

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова 4 квітня заявила, що британська сторона навмисно не розкриває інформацію про стан здоров'я домашніх тварин Скрипаля. Якщо в будинку дійсно було застосовано хімічну отруйну речовину, підкреслила вона, то тварини теж мали постраждати.

Сергій і Юлія Скрипаль були виявлені в Солсбері із симптомами отруєння на початку березня. Британська влада заявила, що колишній полковник ГРУ і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового призначення "Новічок", розробленою в СРСР. Британія оголосила, що за замахом на Скрипалів стоїть Росія, і вислала 23 російських дипломатів. Про висилку дипломатів на знак солідарності з Великою Британією оголосили і ряд інших країн Європи, а також США.

Росія причетність до отруєння Скрипалів категорично заперечує. Влада РФ вдалася до "дзеркальних заходів" і також вислала дипломатів.

Наприкінці березня Національна служба охорони здоров'я Британії оголосила, що стан Юлії Скрипаль покращився. 5 квітня Скотленд-Ярд опублікував заяву Юлії Скрипаль, яка повідомила, що вона йде на поправку. Інформації про те, в якому стані знаходиться Сергій Скрипаль, поки немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-