Британська розвідка назвала місцем виробництва

Британська розвідка назвала місцем виробництва "Новічка" Саратовську область - ЗМІ

Укрінформ
Британська розвідка вважає, що газ "Новічок", використаний для отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, був виготовлений на військовій дослідній базі в місті Шихани Саратовської області РФ.

Про це повідомляє The Times.

Як зазначає видання, на брифінгу, організованому, щоб переконати міжнародних партнерів у відповідальності Росії, було сказано, що центр у Шиханах - це аналог британської військової лабораторії в Портон-Дауні.

За словами представників британської розвідки, у Шиханах нервово-паралітична речовина "Новічок" випробовувався протягом останнього десятиліття на предмет ефективності його використання для вбивств.

Раніше The Times повідомляло: британські спецслужби вважають, що змогли встановити місце, де були виготовлений "Новічок".

Як зазначило джерело в уряді, Британія знала про існування цього об'єкта ще перед атакою в Солсбері.

Читайте також: Британія пояснила в ООН, чому вважає Росію причетною до хіматаки в Солсбері

Нагадаємо, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, швидше за все, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-