Венесуела розриває економічні зв'язки з Панамою, країни відкликають послів

Венесуела розриває економічні зв'язки з Панамою, країни відкликають послів

Укрінформ
Венесуела вирішила повністю припинити економічні відносини із деякими компаніями та посадовцями Панами нібито через підозри у масштабній корупції.

Про це повідомляє Reuters.

«У постанові уряду Венесуели згадується президент Панами Хуан Карлос Варела і близько двох десятків членів Кабінету міністрів та інших високопосадовців. У документі зазначається, що фінансова система Панами використовувалася венесуельцями для вчинення корупційних дій», - йдеться у повідомленні.  

Згідно із постановою, ці особи «становлять нагальну загрозу фінансовій системі Венесуели, стабільності торгівлі у країні, а також суверенітету та економічній незалежності венесуельців».

Окрім цього, організація із управління цивільними авіаперельотами Венесуели на 90 днів закрила небо країни для панамської компанії «Copa» «з метою захисту фінансової системи Венесуели».

Reuters додає, що це рішення було оприлюднено за тиждень після того, як Панама оголосила президента Венесуели Ніколаса Мадуро і ще півсотні венесуельських посадовців особами, які становлять «серйозний ризик» відмивання коштів та фінансування тероризму.

Читайте також: У Венесуелі затримали п'ятьох поліцейських після загибелі 68 в'язнів

Окрім того, як повідомляє Reuters, уряд Панами оголосив про відкликання свого посла із Венесуели і наказав офіційному Каракасу теж забрати посла з країни.

«В оприлюдненій урядовій заяві пояснюється, що ці кроки Панами стали реакцією на рішення Венесуели припинити економічні відносини із багатьма панамськими чиновниками та компаніями (серед яких авіаперевізник «Сора» та президент країни Хуан Карлос Варела), нібито за участь у відмиванні коштів», - йдеться у повідомленні.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-