Трамп погодився трохи зачекати з виведенням американських сил із Сирії – ЗМІ

Трамп погодився трохи зачекати з виведенням американських сил із Сирії – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп погодився, що виведення американських сил із Сирії має відбутися трохи згодом, після остаточної поразки терористичних осередків "Ісламської держави".

Про це повідомив інформагентству Reuters чиновник з адміністрації США на умовах анонімності.

"Президент Дональд Трамп погодився на засіданні Ради національної безпеки цього тижня продовжити на трохи більший термін присутність американських сил у Сирії, щоб досягти перемоги над Ісламською державою, однак він хоче вивести війська у відносно нетривалий період", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп підтвердив намір вивести американські війська із Сирії

За словами чиновника, Трамп не затверджував конкретного графіку виведення під час засідання Ради нацбезпеки у вівторок. Він висловив бажання, щоб після поразки ІДІЛ інші країни регіону та ООН допомагали забезпечити стабільність в Сирії.

"Президент не бажає підтримувати довгострокових зобов'язань (щодо присутності в Сирії – ред.)", - зазначив чиновник.

Читайте також: Трамп хоче розгорнути військових на кордоні з Мексикою

Вперше Дональд Трамп повідомив про своє рішення вивести в скорому часі американські сили з Сирії минулого четверга під час виступу в штаті Огайо. У вівторок, під час прес-конференції в Білому домі Трамп підтвердив свою позицію, наголосивши, що хоче повернути військових додому та розпочати "перебудову" американської нації.

Тим часом, радники президента США закликають його зберегти принаймні невелику частину збройних сил у Сирії, щоб забезпечити поразку бойовиків та запобігти завойовуванням сирійського президента Башара Асада, який винищує населення власної країни, в тому числі, за допомогою хімічної зброї, за підтримки союзників – Росії і Ірану.

Читайте також: Дональду Трампу ще доведеться пошукати союзників, щоб не воювати в Сирії

За останніми повідомленнями, США на чолі Міжнародної коаліції продовжують боротьбу із залишками ІДІЛ на території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-