Тарута продає полякам два підприємства у Гданську

Тарута продає полякам два підприємства у Гданську

Укрінформ
Агенція розвитку промисловості (ARP) Польщі домовилася з компанією ISD Polska, яка належить народному депутату України Сергію Таруті, про викуп у неї контрольних пакетів акцій Гданської судноверфі (Stocznia Gdansk) і GSG Towers, яка виробляє вежі для вітрових електростанцій.

Переговори завершилися підписанням попередньої угоди, що стосується умов фінальної транзакції між сторонами, інформує ARP.

“Перший, найважливіший етап переговорів, що стосується купівлі Агенцією розвитку промисловості Stocznia Gdansk і компанії GSG Towers, завершився. 28 березня сторони підписали угоду, що стосується кінцевих умов фінальної транзакції”, - поінформувала ARP. 

Як зазначається, переговори розпочалися у січні. Сторони ще повинні будуть узгодити ряд питань і отримати позитивний дозвіл на продаж від Управління захисту конкуренції і споживачів (UOKiK).

Читайте також: Бізнес-партнер Тарути відмовився від українського громадянства - ЗМІ

Згідно з повідомленням, ARP купує акції в українського інвестора, аби стабілізувати ситуацію у компаніях і забезпечити їм стабільний і довготривалий розвиток на ринках суднобудування і морської вітрової енергетики. 

На сьогодні ISD Polska володіє близько 81,05% акцій Stocznia Gdansk (18,95% має ARP), а в GSG Towers розподіл акцій між ISD Polska і ARP становив 50% на 50%. Оперативний контроль над компаніями здійснювала ISD Polska.

На Stocznia Gdansk нині працюють 140 осіб, а в GSG Towers - 430 осіб.

ІСД купила Гданську судноверф в 2006 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-