США і країни Балтії укладають угоди щодо крупних поставок зрідженого газу

США і країни Балтії укладають угоди щодо крупних поставок зрідженого газу

Укрінформ
Сполучені Штати разом з Литвою, Латвією і Естонією укладають домовленості про поставки зрідженого газу зі США з метою диверсифікації енергоджерел та маршрутів постачання, а також забезпечення енергетичної безпеки Європи.

Про це йшлося під час спільної прес-конференції в Вашингтоні президентів США і трьох країн Балтії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми збільшуємо нашу взаємодію у сфері енергетичної безпеки, ми співпрацюємо з метою диверсифікації джерел та маршрутів енергопостачання в усьому Балтійському регіоні, включаючи збільшення експорту американського зрідженого природного газу (LNG)", - заявив президент США.

Читайте також: Балтійські країни проситимуть США посилити протиракетний щит – ЗМІ

Звертаючись до лідерів країн Балтії, Дональд Трамп підкреслив, що ці держави стають "дедалі більшими споживачами" американського LNG.

Виступаючи після свого американського колеги, президент Литви Даля Грібаускайте повідомила про заплановане підписання відповідних угод з американськими газовими корпораціями.

"Я рада, що сьогодні, під час бізнес-форуму, ми підпишемо дві угоди з двома американськими компаніями щодо співпраці у сфері поставок зрідженого газу", - заявила Грібаускайте.

Читайте також: У Ригу прибудуть два кораблі НАТО

Завдяки цьому, за її словами, всі три балтійські країни нарешті зможуть бути незалежними в поставках газу.

"Це надає нам силу і можливість приймати рішення приймати власні рішення, не бути залежними від одного постачальника", - наголосила Грібаускайте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-