Втручання у вибори: у США сьогодні можуть засудити зятя російського олігарха

Втручання у вибори: у США сьогодні можуть засудити зятя російського олігарха

Укрінформ
Федеральний суд у Вашингтоні (США) у вівторок, 3 квітня, ухвалить вирок щодо громадянина Нідерландів Алекса ван дер Зваана у справі про можливе втручання Росії у президентські вибори в США.

Про це повідомляє АВС News.

"Громадянин Нідерландів Алекс ван дер Зваан, як очікується, стане першою особою, яку федеральний суд у Вашингтоні у вівторок засудить у межах розслідування "російської справи" спецрадника Роберта Мюллера", - йдеться у повідомленні.

Видання пише, що Алекса ван дер Зваана можуть позбавити волі на строк до 5 років.

Як зазначається, 33-річний ван дер Зваан, зять російського олігарха Германа Хана, у лютому визнав, що брехав ФБР про свою роботу в Україні з екс-главою передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Полом Манафортом та колишнім високопосадовцем у кампанії Трампа Ріком Гейтсом.

Читайте також: У Трампа заперечили, що він розглядає помилування Флінна й Манафорта

Повідомляється, що чоловік не має стосунку до кампанії Трампа, однак у суді команда Мюллера зазначала, що протягом останніх місяців передвиборчої кампанії в США в 2016 році ван дер Зваан спілкувався з діловим партнером, який раніше був офіцером російської розвідки. Подробиці не розголошуються, однак, за інформацією джерела, йдеться про Костянтина Килимника, давнього ділового партнера Манафорта і Гейтса. Його ще називають «людиною» Манафорта у Києві.

Килимник усі звинувачення відкидає.

Як повідомлялося, Манафорт обвинувачується у змові проти США, відмиванні грошей і діях як незареєстрованого іноземного агента. Він має численні зв'язки з Росією, тому є центральною фігурою в розслідуванні змови між командою Трампа і Росією на президентських виборах 2016 року.

Він також був радником колишнього екс-України Віктора Януковича і згідно з обвинувальним висновком діяв як агент іноземних представників в інтересах уряду України, Партії регіонів і Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-