У зв'язку зі страйками у Франції українцям нагадали номер консула

У зв'язку зі страйками у Франції українцям нагадали номер консула

Укрінформ
Громадяни України у разі екстреної ситуації у зв'язку із масштабними страйками у Франції мають звертатися телефоном до консула.

Про це повідомив у Twitter Департамент консульської служби МЗС.

"У Франції розпочинається страйк профспілок працівників залізничного транспорту, авіакомпанії Air France, енергетиків. Консул +33143060737", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, профспілки залізничних працівників 2 квітня оголосили загальний страйк, який розпочався о 19 годині. Він триватиме три місяці. Рух потягів буде припинятися в середньому два дні на тиждень.

До залізничників мають намір долучитися працівники компанії Air France, енергетики і студенти університетів.

Читайте також: У Франції починається масштабний страйк залізничників

Профспілки залізничників страйкують проти реформи національної компанії залізниць SNCF, що має на меті запровадження конкуренції в галузь, оскільки SNCF є монополістом на ринку. Уряд також планує скасувати особливий статус та пільги її співробітників. Профспілки побоюються ще й того, що реформа уряду дасть змогу у майбутньому приватизувати цю державну компанію.

Компанія Air France уже оголосила про страйк 10-11 квітня. Це вже буде четвертий масштабний страйк за останні місяці. Працівники вимагають підвищення зарплати на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-