У Франції починається масштабний страйк залізничників

У Франції починається масштабний страйк залізничників

Укрінформ
Попри те, що сьогодні у Франції загальний вихідний, ввечері профспілки залізничних працівників оголошують загальний страйк, початок якого запланований на 19.00.

До залізничників мають намір приєднатися працівники компанії Air France, енергетики і студенти університетів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Страйк на залізниці триватиме три місяці. Рух потягів буде припинятися в середньому два дні на тиждень», - повідомили у трьох найбільших профспілках працівників залізничного транспорту - CGT, CFDT і Unsa. 

Натомість ще одна профспілка залізничників SUD-Rail закликає до постійного страйку з прийняттям рішення про його продовження кожні 24 години.

Щодо вівторка, який буде першим після великодніх вихідних робочим днем, то залізничники вже виклали графік руху потягів та приміських електричок, який буде обмеженим на близько 77%. Наприклад, у столичному регіоні електрички, які пов’язують Париж з передмістями, скоротять свій рух від 14 до 50% в залежності від напрямку. На окремих лініях рух буде припинено зовсім.

Щодо потягів дальнього слідування, то їх обмежуватимуть по напрямках руху від 11 до 27%, деякі потяги в одній з компаній.

Читайте також: Франції загрожує транспортний колапс через страйки

Профспілки залізничників страйкують проти реформи національної компанії залізниць SNCF. Реформа має на меті введення конкуренції в галузь, оскільки SNCF є монополістом на ринку. Також уряд планує скасувати особливий статус та пільги її співробітників. Профспілки побоюються ще й того, що реформа уряду дозволить в майбутньому приватизувати цю державну компанію.

Компанія Air France планує долучитися та вже оголосила про страйк 10-11 квітня. Це вже буде четвертий масштабний страйк за останні місяці. Минулої п’ятниці, коли був великий наплив подорожуючих, у зв’язку із Великоднем, компанія скасувала 25% рейсів. Працівники вимагають підняття зарплатні на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-