Сенатори застерегли Пентагон від витрати своїх фондів на стіну Трампа

Сенатори застерегли Пентагон від витрати своїх фондів на стіну Трампа

Укрінформ
Впливові американські сенатори-демократи у понеділок написали відкритого листа міністру оборони США, у якому підкреслили, що Пентагон не має права виділяти зі своїх фондів кошти на стіну з Мексикою, як того не хотів би президент Трамп.

Під зверненням підписалися старший член комітету Сенату США Джек Рід та віце-голова підкомітету з питань оборони Річард Дурбін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Спираючись на ретельний аналіз Закону про асигнування, ми дійшли висновку, що Міністерство оборони не має юридичних повноважень – зі зверненням про перерозподіл, або без нього – використовувати свої фонди для будівництва стіни на кордоні", - написали сенатори.

Читайте також: Держдепартамент США офіційно очолив Джон Салліван на тимчасовій основі

Їх звернення стало реакцією на повідомлення ЗМІ, що глава Білого дому Дональд Трамп доручив главі Пентагону Джеймсу Меттісу вивчити питання можливого перерозподілу коштів з оборонного бюджету на побудову стіни на кордоні з Мексикою. Білий дім підтвердив факт цієї розмови.

Як підкреслили сенатори, оскільки бюджет США не передбачав грошей на будівництво стіни, потенційне використання фондів Міністерством оборони на реалізацію цієї ініціативи також порушить відповідне законодавство щодо цільової витрати бюджетних коштів.

Читайте також: Дональду Трампу ще доведеться пошукати союзників, щоб не воювати в Сирії

Нагадаємо: у березні обидві палати Конгресу прийняли, а президент затвердив закон про бюджетні асигнування США на 2018 фінансовий рік. У документі передбачене безпрецедентно високе фінансування оборонних потреб Пентагону в сумі близько $700 млрд.

Натомість замість $25 млрд, які Трамп хотів отримати на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, в бюджеті було передбачено лише 1,6 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-