Лауреат Нобелівської премії Юсафзай повертається до Британії

Лауреат Нобелівської премії Юсафзай повертається до Британії

Укрінформ
Лауреатка Нобелівської премії миру Малала Юсафзай повертається до Великої Британії після завершення чотириденної поїздки до Пакистану, першої відтоді, як в 2012 році на неї вчинили замах бойовики «Талібану».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Малала та її родина 2 квітня з міжнародного аеропорту імені Беназір Бхутто вилетіли до Лондона.

20-річна лауреатка Нобелівської премії миру відвідала своє рідне місто, Мінгору, де зустрілася з родичами і друзями. Малала також мала розмову з прем'єр-міністром Пакистану Шахідом Хаканом Аббасі.

Вона сказала, що планує повернутися до Пакистану після закінчення навчання у Великій Британії.

Малала Юсафзай прибула до Ісламабада 29 березня, після того, як провела майже шість років за кордоном.

У жовтні 2012 року бойовики «Талібану» з вогнепальної зброї поранили Юсафзай у голову за те, що вона виступала за права дівчаток на освіту. Малалу вивезли до Британії на лікування і відтоді вона живе там.

У 2014 році дівчина отримала Нобелівську премію миру. Вона також є посланцем миру Організації Об’єднаних Націй і очолює гуманітарну організацію, орієнтовану на освіту дітей. У серпні минулого року Малала вступила до престижного Оксфордського університету.

Читайте також: Талібан оголосив війну ІДІЛ в Афганістані - ЗМІ

Світ вперше дізнався про школярку Малалу, коли вона почала писати щоденник під псевдонімом Gul Mukai про своє життя у рідному місті, утримуваному талібами. Малала Юсафзай рішуче виступала за навчання дітей у Пакистані, головним чином дівчаток. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-