Митна війна: Китай підвищує мита на 128 американських товарів

Митна війна: Китай підвищує мита на 128 американських товарів

Укрінформ
Міністерство фінансів Китаю оголосило про підвищення мит на 128 американських товарів. Нові тарифи почнуть діяти з понеділка, 2 квітня.

Про це повідомляє "ТСН" з посиланням на китайське державне інформаційне агентство “Синьхуа”.

Пекін вирішив підвищити митні тарифи на 15 відсотків на 120 товарів, що імпортуються зі Сполучених Штатів, включаючи фрукти та суміжні продукти. На 25% підвищаться мита на вісім американських товарів, включаючи свинину та супутні товари.

У заяві китайської влади зазначається, що це контрзаходи у відповідь на введення з боку США митних тарифів на імпорт сталі та алюмінію.

Читайте також: Лідери ЄС закликають Трампа припинити "митну війну"

Нагадаємо, президент Дональд Трамп розпорядився ввести мита на імпорт китайських товарів вартістю $ 60 млрд, заявивши, що профіцит Китаю в торгових відносинах з США вийшов з-під контролю.

Раніше Дональд Трамп офіційно оголосив, що вводить 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду і Мексику, які разом з США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Крім цих двох держав, Трамп заявив про можливість зробити виняток для Австралії та інших країн. Рішення США про мита на сталь і алюміній жорстко критикують ЄС та Китай. Вони пообіцяли вжити контрзаходи. 

 Фото: kirrinfinch.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-