Лідери ЄС закликають Трампа припинити

Лідери ЄС закликають Трампа припинити "митну війну"

Укрінформ
Глави держав та урядів країн-членів Євросоюзу закликали Адміністрацію президента США остаточно виключити європейських виробників із рішення про підвищення мит на 25% на імпорт сталі та 10% на увезення алюмінію.

Про це йдеться у висновках Європейської ради, засідання якої проходить 22-23 березня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європейська рада висловлює розчарування рішенням Сполучених Штатів увести тарифи на імпорт сталі й алюмінію. Ці заходи не можуть бути обгрунтовані засадами національної безпеки», - переконані лідери ЄС.

Натомість європейська влада взяла до уваги рішення про тимчасове виключення цих заходів відносно постачання сталі й алюмінію з ЄС і закликала США надати цим виключенням постійний статус.

Читайте також: Трамп призначив новим економічним радником телеведучого

Глави держав та урядів підтримали пропозиції Єврокомісії щодо уведення заходів у відповідь на протекціоністські обмеження відносно імпорту сталі й алюмінію з боку Сполучених Штатів.

«Європейська рада вкотре підтвердила свою відданість міцним трансатлантичним відносинам як ключовим засадам безпеки і процвітання для Сполучених Штатів і Європейського Союзу, а також наголошує на своїй підтримці діалогу з питань торгівлі, які викликають спільні занепокоєння», - заявили лідери ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-