У Берліні відбулася акція за звільнення Пучдемона з-під варти

У Берліні відбулася акція за звільнення Пучдемона з-під варти

Укрінформ
У Берліні кількасот каталонських активістів і прибічників незалежності Каталонії зібралися на акцію протесту, вимагаючи звільнити заарештованого у ФРН колишнього керівника женералітету регіону Карлеса Пучдемона.

Акція відбулася в неділю, 1 квітня, повідомляє DW

"Протестувальники звинувачували іспанський уряд у недемократичності. На їхню думку, можновладці в Мадриді замість пошуку політичного рішення намагаються нейтралізувати лідерів каталонського руху за незалежність, інкримінуючи їм протиправні дії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колона учасників акції протесту пройшла від Бранденбурзьких воріт до будівлі міністерства юстиції Німеччини. Дехто з мітингувальників тримав транспаранти з написами "Волю Пучдемону та каталонським політичним в'язням!" Так само багато учасників несли каталонські прапори.

Читайте також: Пучдемон просить Німеччину не видавати його іспанській владі

Як відомо, 25 березня німецька поліція затримала колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона під час перетину кордону між ФРН та Данією. За словами адвокатів політика, Пучдемон мав намір через територію Німеччини повернутися до Бельгії, де він проживає після втечі з Іспанії одразу після референдуму щодо незалежності Каталонії у жовтні 2017 року. Згодом суд у німецькому Ноймюнстері ухвалив узяти Пучдемона під варту на період, поки не вирішиться питання про його екстрадицію до Іспанії, де проти нього та інших лідерів каталонського руху за незалежність порушена кримінальна справа за обвинуваченням в організації заколоту. Пучдемону загрожує до 30 років ув'язнення.

За даними німецьких ЗМІ, питання видачі Пучдемона Іспанії ускладнює те, що законодавство Німеччини не передбачає кримінального переслідування за організацію заколоту.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-