Російські військові погодилися випустити 1300 цивільних зі Східної Гути

Російські військові погодилися випустити 1300 цивільних зі Східної Гути

Укрінформ
З представниками Росії домовились про часткову евакуацію цивільних осіб із міста Дума в Східній Гуті - єдиного міста в цьому регіоні, яке залишається під контролем сирійської опозиції. 

Про це повідомляє DW.

"Було досягнуто часткової угоди, спрямованої на евакуацію сотень мирних жителів, які бажають виїхати в Ідліб", - заявив очільник Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман.

За його словами, загалом за умовами цієї угоди має бути евакуйовано близько 1300 людей. Переговори щодо подальшої долі повстанців ще тривають.

Цивільний комітет, який брав участь в переговорах з Росією щодо евакуації, напередодні теж повідомив про досягнення домовленості про гуманітарну евакуацію осіб з Думи до північної Сирії. Дата початку евакуації не повідомляється. 

Читайте також: Трамп анонсував завершення військової кампанії США в Сирії

Нагадаємо, що наступ сирійських військ та їхніх союзників на Східну Гуту триває з 18 лютого. Він розпочався після понад дворічної облоги анклаву, що перебував під контролем повстанців. Наступ супроводжується інтенсивним бомбардуванням та обстрілами. Від початку наступальної операції, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загинуло понад 1,6 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-