Суд США звільнив вдову масового вбивці в нічному клубі Pulse у Флориді

Суд США звільнив вдову масового вбивці в нічному клубі Pulse у Флориді

Укрінформ
Після понад півтора роки перебування під слідством вдова нападника на нічний клуб Pulse в Орландо була виправдана та звільнена американським окружним судом.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання Reuters.

"Вдова нападника на нічний клуб Pulse вийшла на волю в п'ятницю після того, як журі присяжних виправдало її від звинувачень, пов'язаних зі стріляниною в Орландо, штат Флорида, в 2016 році, в результаті якої загинуло 49 людей", - зауважується в повідомленні.

Йдеться про 31-річну Ноор Салман, яка могла залишитися пожиттєво у в'язниці, якщо б її визнали винною в перешкоджанні правосуддю та допомозі своєму чоловікові Омару Матіну, уточнює видання. Натомість журі окружного суду США виправдало Салман після майже 12-ти годин обговорень, що розпочалися в середу.

"Ми знали з першого дня, що вона була невинуватою", - сказала журналістам тітка Салман Сюзан Аді. Коли сталась трагедія, 12 червня 2016 року, Ноор Салман була вдома разом із трирічним сином. Тоді її чоловік загинув у перестрілці з поліцією після масового вбивства у нічному клубі для представників нетрадиційної сексуальної орієнтації Pulse.

Звільнення жінки стало емоційним ударом для тих, хто залишився в живих після трагедії, а також для сімей загиблих. Група потерпілих та родичів жертв стрілянини домовились зустрітися у нічному клуб, де сталася трагедія.

Читайте також: Теракт в Орландо: що рухало злочинцем?

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня 2016 року 29-річний громадянин США афганського походження Омар Матін з цілим арсеналом зброї та боєприпасів влаштував стрілянину в клубі Pulse, внаслідок якої загинули 49 людей, більше 50 дістали поранення. Потім він взяв у заручники тих, хто залишився живим, та утримував приміщення ще кілька годин, поки спецпідрозділ поліції не ліквідував його під час штурму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-