Жалоба скінчилася: з-під посольства РФ у Мінську викинули квіти та іграшки

Жалоба скінчилася: з-під посольства РФ у Мінську викинули квіти та іграшки

Укрінформ
У Мінську одразу після закінчення офіційно оголошеної жалоби за загиблими під час пожежі в російському Кемерово принесені білорусами до російського посольства квіти та дитячі іграшки викинули на смітник.

Про це повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода".

"У Мінську 27 березня білоруси несли квітки, свічки та дитячі іграшки до посольства Росії на знак співчуття до трагедії у Кемерово, де у пожежі загинуло не менше 64 людей. 30 березня квіти та іграшки опинилися на смітнику", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, у зв'язку з кемеровською трагедією у Білорусі проводилися жалобні заходи - 28 березня було приспущено державні прапори, скасовано розважальні передачі на ТБ тощо.

Президент країни Олександр Лукашенко телефоном висловив співчуття президенту РФ Володимиру Путіну.

Підкреслюють, що аналогічні жалобні заходи не завжди проходили у Білорусі навіть після схожих за масштабами трагедій у самій країні.

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово, РФ, трапилася 25 березня. За офіційними даними, при пожежі загинуло 64 людини, у тому числі більш ніж 40 дітей.

Читайте також: Трагедія у Кемерові: керівника ТЦ арештували на два місяці

Після перших слідчих заходів з'ясувалося, що в ТРЦ вже тиждень не працювала автоматична пожежна сигналізація, а справну примусову систему сповіщення після початку займання не включив охоронець.

По справі про пожежу в ТРЦ "Зимова вишня" затримано шість осіб.

В Росії 28 березня було оголошено днем жалоби.

Фото з сайту Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-