Трагедія у Кемерові: керівника ТЦ арештували на два місяці

Трагедія у Кемерові: керівника ТЦ арештували на два місяці

Укрінформ
У російському Кемерові Заводський райсуд заарештував строком на два місяці керівника ТРЦ "Зимова вишня", де в результаті пожежі загинуло більше 60 людей, Надію Судденок.

Про це повідомляє "Інтерфакс"

"Суд ухвалив задовольнити клопотання слідства і обрати Судденок запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 25 травня", - оголосив суддя Дмитро Шандров.

Він зазначив, що по кримінальній справі проходять 49 потерпілих, їх свідчення залучені до розслідування.

Судденок раніше в розмові з журналістами відкинула свою провину в загибелі людей і сказала, що не знала про несправність пожежної сигналізації. Вона також заявила, що має намір оскаржити рішення суду.

Читайте також: В РФ "шиють" справу українському пранкеру за пости про 300 жертв у Кемерово

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово трапилася  25 березня. За останніми даними, при пожежі загинуло 64 людини, у тому числі більш ніж 40 дітей.

 Після перших слідчих заходів з'ясувалося, що в ТЦ вже тиждень не працювала автоматична пожежна сигналізація, а справну примусову систему сповіщення після початку займання не включив охоронець ТЦ.

По справі про пожежу в ТРЦ "Зимова вишня" затримано і допитано п'ять осіб. Напередодні суд подовжив термін затримання технічного директора ТРЦ "Зимова вишня", співробітника і керівника компанії "Системний інтегратор", яка власне займалась обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ.

В Росії 28 березня оголошено жалобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-