В РФ

В РФ "шиють" справу українському пранкеру за пости про 300 жертв у Кемерово

Укрінформ
Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу відносно українського пранкера Євгенія Вольнова, який поширював інформацію, що у Кемерово під час пожежі загинули близько 300 осіб.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

"За результатами проведеної перевірки слідчими Слідчого комітету РФ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі) відносно громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі Інтернет як «Євгеній Вольнов». За даними слідства, вказана особа публічно, з використанням мережі Інтернет і засобів масової інформації поширювала недостовірну інформацію про кількість загиблих при пожежі у Кемерово, вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих, таким чином намагаючись дестабілізувати ситуацію", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що слідство має намір клопотати перед судом про обрання відносно підозрюваного запобіжних заходів у вигляді арешту заочно, і найближчим часом Вольнов буде оголошений у розшук.

Читайте також: Російський омбудсмен звинувачує опозицію у спекулюванні на трагедії в Кемерові

Як повідомлялося, у Слідкомі РФ раніше заявили, що український пранкер Євгеній Вольнов поширював інформацію про 300 загиблих під час пожежі у Кемерово.

Сам Вольнов розповів, що він узяв цифру 300 з урахуванням аналізу кількості місць у кінозалах.

Також в ефірі ОbozTV пранкер заявив, що спілкувався телефоном з лікарем "швидкої" з Кемерово, який на мітингу говорив про те, що в моргах було 300 тіл. Водночас Вольнов у тій же передачі говорив, що його метою "було дати широкому колу громадян РФ відчути те, що я і вся Україна відчуваємо 4-й рік".

Пожежа у торгово-розважальному центрі у Кемерово сталася у неділю 25 березня. Її гасили близько 16 годин.

Згідно з офіційними даними РФ, внаслідок пожежі загинули 64 людини, серед яких 41 дитина. Станом на 28 березня вже впізнали тіла 27 загиблих під час пожежі у Кемерово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-