ЗМІ знайшли ще одного екс-шпигуна зі

ЗМІ знайшли ще одного екс-шпигуна зі "списку смерті Кремля"

Укрінформ
Колишній шпигун КДБ Борис Карпічков повідомив, що він разом з екс-офіцером ГРУ Сергієм Скрипалем знаходиться у так званому "списку смерті Кремля".

Про це йому розповів його старий знайомий у телефонній розмові у середині лютого, пише NBC News.

"Будь обережний, роздивляйся навколо, щось може ймовірно статися. Це дуже серйозно, і ти не один (у цьому списку - ред.)", - сказав йому знайомий.

Як зазначає NBC News, серед людей у цьому списку є також ім'я Скрипаля, якого Карпічков до отруєння у Солсбері ще не знав.

Карпічков зізнався, що спочатку думав, що це жарт замість погрози. Однак після отруєння Скрипаля він зрозумів, що це знак від ФСБ.

Він зазначив, що у цьому списку знаходяться декілька інших імен колишніх агентів КДБ, а також Крістофер Стіл, який розслідував зв'язки американського президента Дональда Трампа з Кремлем.

Окрім них, серед людей у списку є також ім'я Білла Браудера, ініціатора міжнародних санкцій щодо російських посадовців у справі загиблого у в'язниці правника Сергія Магнітського у 2009 році.

Читайте також: Росія хоче отримати матеріали про отруєння доньки Скрипаля

Як повідомлялося, у Солсбері 4 березня було отруєно екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля. Пізніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії - слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виготовляють у РФ.

Станом на сьогодні майже 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в британському Солсбері. Зокрема, Україна ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-