Росія хоче отримати матеріали про отруєння доньки Скрипаля

Росія хоче отримати матеріали про отруєння доньки Скрипаля

Укрінформ
Слідчий комітет РФ передав запит "компетентним органам Британії" про правову допомогу у кримінальній справі щодо отруєння у Солсбері дочки екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля - російської громадянки Юлії Скрипаль.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Слідчий комітет Російської Федерації 28 березня 2018 року передав у Генеральну прокуратуру Російської Федерації для подальшого направлення компетентним органам Великої Британії запит про правову допомогу у кримінальній справі, порушеній за фактом замаху на вбивство громадянки Російської Федерації Юлії Скрипаль, скоєного загальнонебезпечним способом на території м.Солсбері Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії", - йдеться в повідомленні.

Російська сторона попросила британських колег надати копії матеріалів кримінального розслідування. Зокрема, результати огляду місця події, результати медичного огляду Юлії Скрипаль і проведених експертиз. Слідчий комітет Росії 16 березня порушив кримінальну справу за фактом замаху на вбивство Юлії Скрипаль.

Читайте також: Британія почала розслідувати угоди росіян щодо нерухомості

Колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія з 4 березня перебувають у комі в лікарні англійського міста Солсбері. Британська влада стверджує, що вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новічок", і вважає, що за замахом стоїть Росія. Напередодні в поліції Британії заявили, що найвища концентрація нервово-паралітичної речовини була виявлена на вхідних дверях будинку Скрипаля у Солсбері.

Як повідомлялося раніше, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на бойове застосування хімічної речовини у британському Солсбері. Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виробляють в РФ.

Україна, зокрема, ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-