Білий дім заявляє, що

Білий дім заявляє, що "дзеркальні" дії Росії погіршать відносини з США

Укрінформ
Видворення 60-ти дипломатів США з Росії є свідченням ще більшого погіршення двосторонніх відносин. 

Про це йдеться в опублікованій на сайті Білого дому заяві.

"Сьогоднішні російські дії по висилці американських дипломатів означають подальше погіршення відносин між США і Росією. Видворення незадекларованих російських розвідників Сполученими Штатами і ще більш ніж двома десятками країн-партнерів і союзників по НАТО цього тижня було адекватною відповіддю на атаку Росії в Сполученому Королівстві (отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля - ред.)", - зазначається у заяві. 

Водначас в Білому домі підкреслили, що вислання американських дипломатів з Росії не стало несподіванкою для США. 

"Реакція Росії не була непередбачуваною. Сполучені Штати вирішать це", — заявили у Білому домі.

Раніше офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт заявила, що так звані "дзеркальні" дії російського уряду щодо вислання 60-ти американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії зобразити із себе жертву та ухилитися від подальшого діалогу.

Читайте також: Вислання дипломатів: Росія поставила Штатам два дедлайни

Як повідомлялося, Росія висилає 58 співробітників Посольства США у Москві і двох працівників Генерального консульства США в Єкатеринбурзі і вимагає, щоб вони залишили країну до 5 квітня. Крім того, відкликано згоду на відкриття та функціонування Генерального консульства США в Санкт-Петербурзі. Американські представники повинні повністю звільнити раніше надану їм для розміщення даної установи адміністративну будівлю не пізніше 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-