Вислання дипломатів: Росія поставила Штатам два дедлайни

Вислання дипломатів: Росія поставила Штатам два дедлайни

Укрінформ
Росія висилає 58 співробітників Посольства США у Москві і двох працівників Генерального консульства США в Єкатеринбурзі і вимагає, щоб вони залишили країну до 5 квітня.

Про це заявляє МЗС РФ.

“У порядку заходів у відповідь 58 співробітників Посольства США у Москві і двоє працівників Генерального консульства США в Єкатеринбурзі оголошені «persona non grata» за діяльність, яка є несумісною з дипломатичним статусом. Їм належить залишити територію Російської Федерації до 5 квітня 2018 року. Відкликано згоду на відкриття та функціонування Генерального консульства США в Санкт-Петербурзі. Американські представники повинні повністю звільнити раніше надану їм для розміщення даної установи адміністративну будівлю не пізніше 31 березня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дипломатична війна: Росія починає "дзеркальне вислання" до США та Європи

Як зазначається, 29 березня в МЗС Росії послу США Джону Хантсману передали ноту протесту з приводу вимоги американської влади про те, щоб 60 російських дипломатичних співробітників залишили територію США, а також про закриття Генерального консульства Росії в Сіетлі.

26 березня США оголосили про вислання російських дипломатів і закриття консульства Росії у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. Про вислання від одного до чотирьох російських дипломатів оголосило і більшість європейських країн.

Україна також схвалила рішення про вислання 13 російських дипломатів.

Екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", що виробляють у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-