В Італії затримали п’ятьох ймовірних спільників берлінського терориста

В Італії затримали п’ятьох ймовірних спільників берлінського терориста

Укрінформ
Поліція Італії під час антитерористичної операції затримала п'ятьох імовірних спільників Аніса Амрі, який учинив терористичний акт на різдвяному ярмарку у Берліні у грудні 2016 року.

Про це повідомляє DW.

"Про арешт чотирьох тунісців та одного палестинця неподалік від Рима італійські правоохоронні органи повідомили в четвер, 29 березня", - йдеться у публікації.

Зокрема, один із заарештованих вихідців з Тунісу підозрюється у тому, що він роздобув для Амрі фальшиві документи, за допомогою яких той мав змогу пересуватись Європою. Тож тунісця звинувачують серед іншого у сприянні нелегальній міграції та фальшуванні документів. Причому раніше троє із затриманих тунісців були визнані такими, що становлять небезпеку, й мали залишити країну.

Палестинця італійська поліція підозрює у плануванні нападів і закликах до нападів на "невірних". 37-річний чоловік вже притягався до кримінальної відповідальності через злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. Не виключено, що він підтримував непрямий контакт з Анісом Амрі, наголошують у поліції.

Читайте також: В Італії під час антитерористичного рейду затримали пропагандиста ІДІЛ

Як повідомлялося, 19 грудня 2016 року виходець із Тунісу Аніс Амрі спрямував викрадену вантажівку у натовп людей на різдвяному ярмарку в центрі Берліна. В результаті теракту загинули 12 осіб, десятки людей були поранені. 23 грудня Амрі був убитий у Мілані під час перестрілки з поліцейськими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-