Трамп хоче взяти з оборонного бюджету гроші на стіну з Мексикою

Трамп хоче взяти з оборонного бюджету гроші на стіну з Мексикою

Укрінформ
Через недофінансованість ініціативи президента США Дональда Трампа щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою, він хоче здійснити це за рахунок оборонного бюджету.

Президент і міністр оборони вже обговорювали таку можливість, сказала в четвер речниця Пентагону Дана Уайт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Вони говорили про цю можливу пропозицію", - зауважила офіційний представник американського оборонного відомства.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що Джеймс Меттіс "надає пріоритетного значення безпеці американців та безпеці країни", тому готовий обговорювати з президентом можливість асигнувань на будівництво стіни за рахунок оборонних витрат.

"Вони про це говорили. У мене немає більш детальної інформації", - зауважила Уайт.

Читайте також: Трамп просить $18 мільярдів на "стіну" з Мексикою

Як відомо, цього місяця обидві палати Конгресу прийняли, а президент затвердив закон про бюджетні витрати США на 2018 фінансовий рік, який добігає кінця 30 вересня. У документі передбачене безпрецедентно високе фінансування оборонних потреб Пентагону в сумі близько $700 млрд.

Натомість замість $25 млрд, які Трамп хотів отримати на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, бюджет має лише $1,6 млрд. Для перерозподілу фінансування необхідне затвердження Конгресу США.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-