У Польщі анонсували нову міграційну політику

У Польщі анонсували нову міграційну політику

Укрінформ
Уряд Польщі в середині року оприлюднить документ про нову міграційну політики країни.

Про це заявив міністр інвестицій і розвитку Польщі Єжи Квєцінський під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Уряд готує нову міграційну політику і вже затвердив пріоритети, що буде планом дій уряду в цій сфері. Наше міністерство координуватиме цю роботу. Ми хочемо деталізувати цю політику і послідовно реалізовувати її в цьому році”, - заявив Квєцінський.

Він додав, що документ під назвою “Соціально-економічні пріоритети міграційної політики” буде готовий до літніх канікул. 

Відповідно до пріоритетів, які затвердив польський уряд, нова міграційна політика повинна враховувати потреби ринку праці; концентруватися на пошуку трудових мігрантів з-за кордону для працевлаштування в секторах економіки, де є дефіцит працівників; відповідати потребам іноземців і репатріантів до Польщі; запобігати подальшій еміграції поляків; брати до уваги демографічні виклики.

Уряд Польщі хоче опрацювати інструменти, які дозволять залучати іноземних мігрантів до Польщі. Крім того, уряд планує заохочувати польські виші і наукові установи, аби вони активніше залучали іноземних студентів та фахівців.

Читайте також: У Польщі затримали колишнього головного митника країни

“У цьому контексті ключовим, зокрема, є навчання польської мови, а також створення системи пунктів обслуговування і підтримки для іноземців за системою комплексного обслуговування в одному місці. Ці пункти надаватимуть комплексну допомогу у різних питаннях, зокрема, у пошуку житла, інформації про можливість навчання дітей, допомоги у розумінні польського законодавства, отримання відповідних дозволів”, - поінформували в Міністерстві інвестицій і розвитку. 

Підкреслюється, що нова міграційна політика повинна врахувати виклики, зокрема демографічну кризу в Польщі, через яку в 2015-2020 роках країна втратить 590 тис. робочих рук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-