Придністровське врегулювання: ОБСЄ анонсувала зустріч у форматі

Придністровське врегулювання: ОБСЄ анонсувала зустріч у форматі "5+2"

Укрінформ
Спецпредставник Діючого голови ОБСЄ посол Франко Фраттіні сподівається, що 2018 рік може стати історичним для процесу придністровського врегулювання.

Про це італійський дипломат заявив на брифінгу в Кишиневі за підсумками свого першого робочого візиту в Молдову, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Цей рік може стати історичним для процесу придністровського врегулювання. Сподіваюся, що досягнуті між Кишиневом і Тирасполем угоди, включаючи листопадові 2017 року домовленості з пріоритетних питань (транспорту, відновлення телефонного зв'язку між двома берегами Дністра, визнання дипломів про вищу освіту, функціонування на території Придністров'я шкіл з викладанням  румунською мовою та інших), будуть виконані", - зазначив Фраттіні.

Посол особливо підкреслив, що "в міру того, як процес врегулювання конфлікту на Дністрі просуватиметься вперед, в найближчі тижні може бути запланована зустріч у форматі "5+2" (Молдова і Придністров'я, Україна, ОБСЄ і Росія, ЄС і США).

Читайте також: Перебування російських військ у Придністров'ї не має сенсу – ОБСЄ

Фраттіні виразив надію, що чергові переговори в цьому форматі пройдуть у травні в Римі.

Спецпредставник ОБСЄ в рамках свого першого візиту в Молдову провів переговори з прем'єр-міністром Павлом Філіпом, президентом Ігорем Додоном, а також з віце-прем'єром по реінтеграції Кристиною Лісник.

У Тирасполі Фраттіні зустрівся з представниками невизнаного Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-