Секрети Cambridge Analytica: екс-працівник заявив про

Секрети Cambridge Analytica: екс-працівник заявив про "операції у військовому стилі"

Укрінформ
Викривач методів і практики роботи скандально відомої компанії Cambridge Analytica Крістофер Вайлі заявив, що до оприлюднення всіх секретів компанії його спонукали результати президентських виборів в Америці, коли переміг Дональд Трамп.

Виступаючи в британському парламенті, він назвав ці методи "операціями у військовому стилі", які суперечать демократії, повідомляє телеканал CNBC.

"Я б не сказав, що це (розголошення деталей роботи Cambridge Analytica – ред.) сталося тільки через Дональда Трампа, але при згадці про Дональда Трампа у вашій голові виникає думка, що це насправді має набагато ширший ефект. Я не думаю, що інформаційні операції у військовому стилі сприяють будь-якому демократичному процесу", - зауважив колишній співробітник компанії Cambridge Analytica.

Він заявив, що саме результат президентських виборів у США спонукав його оприлюднити деталі про методи й практику роботи компанії Cambridge Analytica.

Раніше Вайлі докладно розповів всю історію американській газеті The New York Times та британському виданню The Observer.

Читайте також: Скандал із витоком даних: ЄС дав Facebook два тижні на пояснення

Він підкреслив, що у своїй роботі Cambridge Analytica опиралася на недосконалість програмного забезпечення Facebook для збору мільйонів профілів. На основі цієї інформації будувалися моделі, які дозволяли дізнаватися про людей і застосовувати ці знання для "пробудження їхніх внутрішніх демонів".

Як зауважується у публікації, компанія фінансувалася на початку консервативним мільярдером Робертом Мерсером, а очолював її Стів Бенон, який після інавгурації став радником президента США.

Фото: Andrew Testa for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-