Пожежа в Кемерові: губернатор звинувачує опозицію у

Пожежа в Кемерові: губернатор звинувачує опозицію у "розхитуванні ситуації"

Укрінформ
На нараді 27 березня із президентом РФ Володимиром Путіним губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв звинуватив опозицію у спробі "розгойдати ситуацію" у зв'язку із пожежею у "Зимовій вишні".

Про це повідомляє Фонтанка.ру.

"На горі людському - уся опозиційна сила вмить приїхала: йдуть по домівках, йдуть на підприємства, які поруч розташовані, у житловий сектор. Сьогодні там десь осіб 200. Це взагалі не родичі загиблих. Ми працюємо із ними, кажемо: "Не можна, це святотатство, коли горе, а ти намагаєшся на цьому вирішити якісь свої проблеми", - заявив глава Кузбасу.

Читайте також: Глава слідкому РФ назвав найбільш імовірну причину пожежі в Кемерові

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зранку у центрі Кемерова зібрався стихійний мітинг за участю кількох тисяч осіб, які вимагають відставки місцевої влади, а також чітко розібратися, скільки людей загинуло під час пожежі. Путін і Тулєєв на мітинг не прийшли. У місті зосереджені сили ОМОНу та Росгвардії.

Пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" у Кемерово сталася 25 березня. Загоряння виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і у неділю було багато дітей. За останніми даними, загинуло 64 людини. Родичі загиблих у вівторок заявили, що під час пожежі загинула 41 дитина.

Госпіталізовано 13 осіб, одна з них, 11-річна дитина, перебуває у важкому стані. Стан решти потерпілих класифікується як середній або легкий. Є також інформація про зниклих безвісти, але їхня кількість різниться.

Путін у вівторок зустрівся з родичами загиблих, постраждалих і зниклих безвісти під час пожежі у ТЦ "Зимова вишня". Зустріч проходила у будівлі судмедекспертизи Кемерова.

Траур за загиблими у Кемерово оголосили в Інгушетії, Приморському краї та Єкатеринбурзі.

Влада Кемеровської області РФ поставила вимогу карати за "чутки" про сотні загиблих на пожежі. Заявлено, що користувачі соцмереж, які нібито поширюють такі чутки, повинні нести відповідальність за свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-