Глава слідкому РФ назвав найбільш імовірну причину пожежі в Кемерові

Глава слідкому РФ назвав найбільш імовірну причину пожежі в Кемерові

Укрінформ
Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін вважає, що найбільш ймовірна причина пожежі в ТЦ у Кемерові, де за офіційною версією загинули 64 особи, пов'язана з замиканням електропроводки.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на нараду з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Осередок займання - дитячий майданчик, четвертий поверх. Ми зараз призначили експертизу, разом радимося. Там дві версії - або це самозаймання в результаті поганої електрики, яку замкнуло, або версія, в яку ми менше віримо, - застосування відкритого вогню", - сказав Бастрикін.

Глава СКР зазначив, що в рамках розслідування кримінальної справи про загибель у пожежі десятків людей призначені електротехнічна, будівельна та технічна експертизи.

Читайте також: Кемеровська влада вимагає карати за "чутки" про сотні загиблих у пожежі

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де перебували кінозали і в неділю було багато дітей. За останніми даними, загинули 64 людини. Госпіталізовано 13 осіб, одна з них, 11-річна дитина, - у важкому стані. Стан інших постраждалих класифікується як середній або легкий. Є також інформація про зниклих безвісти, але їх число різниться.

Раніше у вівторок в Кемерові кілька тисяч людей вийшли на мітинг після пожежі в торговому центрі. Президент РФ Володимир Путін, який приїхав до Кемерова, на мітинг не прийшов.

Водночас Путін зустрівся з родичами загиблих, постраждалих і зниклих безвісти під час пожежі в ТЦ "Зимова вишня". Зустріч проходила в будівлі судмедекспертизи Кемерова.

Траур за загиблими в Кемерові оголосили в Інгушетії, Приморському краї та Єкатеринбурзі.

Влада Кемеровської області РФ вимагає карати за "чутки" про сотні загиблих на пожежі. Заявлено, що користувачі соцмереж, які нібито поширюють такі чутки, мають нести відповідальність за свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-